Gedekte of ongedekte persoonlijke lening

Gedekte of ongedekte persoonlijke lening

Persoonlijke leningen zijn veelzijdig. Van iets praktisch tot iets frivools, op persoonlijke leningen kan worden gerekend. Ze zijn ook alomvattend en zijn geschikt voor elke consumentendemografie, ook die met een slecht krediet. Vaak zijn mensen dan ook op zoek naar manieren om snel geld lenen zonder bkr en papierwerk. Hiermee kun je veel tijd besparen en kun je snel geld ontvangen om je op korte termijn vooruit te helpen. 

Een belangrijk aspect van persoonlijke leningen is de vraag of er een onderpand voor de lening is. Een onderpand of het ontbreken ervan maakt een lening al dan niet gedekt.

Tussen gedekte en ongedekte Persoonlijke Leningen kiezen

Vanaf hier is het gemakkelijker om te zien hoe elk type persoonlijke lening werkt in deze termen. Laten we beginnen met de goede punten van beveiligde leningen.

Gemakkelijker kwalificatie: Beveiligde persoonlijke leningen zijn gemakkelijker te kwalificeren omdat er een onderpand is om de terugbetaling van de lening te garanderen. De aanwezigheid van een waardevol goed maakt het op een of andere manier overbodig om het inkomen te verifiëren.

Lagere rentevoet: Beveiligde persoonlijke leningen worden aangeboden tegen lagere tarieven dan hun ongedekte tegenhangers als gevolg van het onderpand.

Hoger leenbedrag: De aanwezigheid van het actief als onderpand voor de lening stelt u in staat om meer te lenen 

Bij een ongedekte persoonlijke lening is het vaak mogelijk om een mini lening zonder bkr af te sluiten. Hiermee houd je je goede krediet vast, waardoor je in de toekomst makkelijker geld kunt blijven lenen. 

Niet-gewaarborgde persoonlijke leningen daarentegen hebben deze sterke punten om hen te ondersteunen:

Risico om iets te verliezen? Nada. Het is waar dat een persoonlijke lening zonder onderpand een hoger risico inhoudt voor de kredietgever, wat blijkt uit een hogere rentevoet. Maar als u uw verplichtingen niet kunt nakomen, verliest u niets. De kredietgever kan geen beslag leggen op uw huis, auto, obligatiecertificaten of andere belangrijke activa.

Kwijtbare schuld. Als u een faillissement aanvraagt, kunnen ongedekte persoonlijke schulden in de loop van de procedure worden kwijtgescholden. In het geval van een Chapter 7 faillissement, worden ongedekte leningen zonder terugbetaling kwijtgescholden. Een hoofdstuk 13 faillissement, aan de andere kant, behandelt ongedekte persoonlijke leningen en soortgelijke schulden als niet-prioritaire algemene ongedekte vorderingen, die vaak de laatste die moeten worden terugbetaald, als ooit.

Het afsluiten van een persoonlijke lening

Of u nu kiest voor een persoonlijke lening zonder onderpand of met onderpand, houd rekening met de volgende punten:

Krediet geschiedenis: Ongeacht of u op zoek bent naar een persoonlijke lening met of zonder onderpand, u zult worden beoordeeld op basis van uw kredietscore en uw vermogen om terug te betalen. Als u slecht krediet hebt, kan de kredietgever eisen dat u ofwel een onderpand stelt om het risico te verminderen, ofwel een medeondertekenaar met een goed krediet inschakelt. Het is niet omdat u niet in aanmerking komt voor een niet-gewaarborgde lening dat u niet in aanmerking komt voor een gewaarborgde lening, en vice versa.

Toegankelijkheid: Er zijn een verscheidenheid van bronnen wanneer u op zoek bent naar persoonlijke leningen. Dit kan worden gezegd met betrekking tot ongedekte persoonlijke leningen, die kunnen worden gevonden in kredietunies, peer-to-peer kredietverstrekkers, en zelfs familie en vrienden. Beveiligde leningen zijn moeilijker te vinden en ze zijn vaak bij traditionele banken.

Betaalbaarheid: Uw persoonlijke lening, beveiligd of ongedekt, moet een JKP van 36% hebben, wat een aanvaardbare standaard van betaalbaarheid is.

Onvoorziene uitgaven: Wanneer u een beveiligde lening neemt, kunt u uw huis, auto, of wat voor activa dan ook dat de persoonlijke lening waarborgt, verliezen als u uw lening verwaarloost. Zorg ervoor dat u dit risico begrijpt voordat u het lening document ondertekent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share