L.A.’s Staples Center wordt omgedoopt tot Crypto.com Arena

L.A.’s Staples Center wordt omgedoopt tot Crypto.com Arena

Naast de Los Angeles Lakers zijn in het Staples Center de Los Angeles Clippers, de Los Angeles Kings van de National Hockey League en de Los Angeles Sparks van de W.N.B.A. Tijdens de dotcom-boom twee decennia geleden kochten hoogvliegende technologiebedrijven naamrechten op stadions en arena’s, waardoor de wereld PSINet Stadium en Enron Field kregen. Solana koers verwachting 2023 is positief. Tegenwoordig domineren cryptocurrencies de zakelijke tijdgeest – en de nieuwe naam van het huis van de Los Angeles Lakers zal die verschuiving weerspiegelen.

Professionele sportteams

Het Staples Center, de thuisbasis van de Lakers en andere professionele sportteams, zei dinsdag dat het zou worden omgedoopt tot Crypto.com Arena, genoemd naar een cryptocurrency-platform in Singapore. De wijziging wordt van kracht op eerste kerstdag, zei de arena in een verklaring die dinsdag laat in Los Angeles werd vrijgegeven, maar woensdag werd gedateerd.

De verklaring vermeldde niet hoeveel Crypto.com, dat in 2016 werd opgericht, voor de deal had betaald. Crypto.com is een handels- en dienstenplatform voor het uitwisselen van Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en andere virtuele valuta, en het claimt Matt Damon, de acteur, als zijn pitchman.

Crypto.com sloot de 20-jarige naamgevingsovereenkomst met A.E.G., een entertainmentbedrijf gevestigd in Los Angeles dat de locatie exploiteert. AEG wordt gecontroleerd door Philip F. Anschutz, een miljardairinvesteerder.

 

Staples bedrijf

De arena is vernoemd naar het Staples-bedrijf voor kantoorbenodigdheden, gevestigd in Massachusetts sinds de opening in 1999. Het Staples Center werd geopend als de thuislocatie voor een Lakers-team dat werd gedomineerd door Kobe Bryant en Shaquille O’Neal, die het vervolgens naar drie opeenvolgende kampioenschappen leidden . Vorig jaar was er een gedenkteken voor de heer Bryant en zijn 13-jarige dochter, Gianna, die samen met zeven andere mensen omkwamen bij een helikoptercrash in de buurt van Los Angeles.

Naast de Lakers is er nog een N.B.A. team, de Los Angeles Clippers, evenals de Los Angeles Kings van de National Hockey League en de Los Angeles Sparks van de W.N.B.A. Crypto.com Arena zal niet het eerste stadion zijn dat vernoemd is naar een cryptocurrency-merk. Eerder dit jaar tekende FTX, een cryptocurrency-uitwisseling gevestigd in Hong Kong, een deal met de Miami Heat en de lokale autoriteiten – ter waarde van $ 135 miljoen over 19 jaar – om de arena waar het NBA-team speelt een nieuwe naam te geven. In plaats van American Airlines Arena heet het nu FTX Arena.

 

Een bedrijfsnaam op een stadion slaan betekent niet altijd dat de sponsors zullen overleven en bloeien

Enron, het energiebedrijf dat ook een grote gok deed op breedband, kocht in 1999 de naamrechten op de thuisbasis van de Houston Astros en noemde het Enron Field. Toen Enron door fraude ten onder ging, stemde het ermee in om de naamrechten terug te verkopen aan de Astros voor $ 2,1 miljoen.

Rond dezelfde tijd kocht een internetprovider genaamd PSINet de rechten op Ravens Stadium in Baltimore en noemde het PSINet Stadium. In 2002, nadat PSINet faillissement had aangevraagd, keerde de naam terug naar het origineel.

De laatste tijd worden stadionnamen gedomineerd door bedrijven in de bank-, telecom- en andere bloeiende sectoren. Citi Field, genoemd naar de financiële dienstverlener Citigroup, verving bijvoorbeeld in 2009 het Shea Stadium in New York. T-Mobile Arena is in 2016 geopend in Las Vegas. ethereum koers verwachting 2022 is positief. Nu heet het huis van de Ravens M&T Bank Stadium. De Astros spelen ondertussen in Minute Maid Park, dat is vernoemd naar een merk van Coca-Cola.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share